• Visa

Lisäkerrosrakentaminen, Space Upstairs

Päivitetty: maalis 4


Hei vaan kaikille,

Lisäkerrosrakentamisesta kiinnostuneille.

Ensimmäisessä blogissa haluan nostaa esille muutamia teemoja, joita tulemme käsittelemään myöhemmin ja tarkemmin.

Monet on varmasti törmännyt ajoittain mediassa esille tulleisiin hankkeisiin lisäkerrosrakentamisesta. Osa niistä on toteutunut onnistuneesti ja osa on jäänyt luonnosvaiheeseen. Niitä rakennetaan yhä kiihtyvämpään tahtiin eri puolille Suomea ja suunnitelmia on yllättävän paljon. Mediasta ensimmäiset omakohtaisetkin muistikuvat ovat muodostuneet. (HS 2016)

Kuten lehtijutut yleensäkin, ne jäävät ja unohtuvat, mutta sittemmin 2017 vuoden alussa törmäsin konseptiin uudestaan ja en ole sen jälkeen voinut päästää irti ajatuksesta, että kaupunki ei ole vielä valmis.

Lisäkerrosrakentamiseen liittyy paljon eri aihealueita, joita tulen käsittelemään kattavammin myöhemmissä blogeissa. Tulen käymään läpi konseptimme arvoja, yhteistyökumppaneitamme ja monia muita lisäkerroksiin liittyviä teemoja. Yksi kiehtovimmista näkökulmista on mielestäni uuden ja vanhan rakentamisen yhdistyminen, miten modernilla arkkitehtuurilla voidaan luoda uutta kaupunkiympäristöä kuitenkin kunnioittaen vanhempaa kohdetta ja ympäristöä.

Lähtökohtaisesti tavoittelemme lisäkerroksille 50-70 rakennettuja kerrostaloja, joiden julkisivun parantaminen toisi ympäröivälle kaupungille eniten lisäarvoa. Niissä on myös suuri tarve energiaremontille, mikä voidaan toteuttaa lisäkerrosprojektin yhteydessä. On hyvä muistaa, että kaupunkirakentamisen ja tiiviin kerroksellisen kaupunkirakentamisen esimerkki eli Helsingin keskusta pitää sisällään useita kymmeniä lisäkerroskohteita, joita on toteutettu kaupungin kasvun tarpeesta 1900-luvun alkupuolelta asti. Lisäkerrosrakentaminen ei sinäänsä ole siis uusi keksintö. Vanhaa rakennuskantaa ei purettu, vaan niitä korotettiin. Se antaa paljon kaupunkikuvallista rikkautta, missä näkyy ajallinen kerroksellisuus. Kannattaa katsella keskustassa kattojen rajaan. Saatat yllättyä.

Muista tykätä meistä Facebookissa, jotta saat uudet päivityksemme ja uutisemme. Tulemme esittämään eri näkökulmia kaupungin kehittymiseen ja täydennysrakentamiseen. Mielellään jaan puheenvuoroja myös monille asiantuntijoille kuten esimerkiksi suunnittelujohtoryhmämme jäsenille ja taloyhtiöille, joissa lisäkerroshankkeita on jo toteutettu.

Kuulemiin, näkemiin.

Visa

SpaceUp


0 katselukertaa

Space Upstairs Oy

+358 50 353 2570

  • Facebook - Grey Circle